Levent Gültekin / Diriliş Postası

Önümüzdeki sezon Sportif Direktör olarak görevine devam edecek olan Cenk Ergün, Gençlerbirliği maçından sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekerken, Galatasaray yönetiminin bazı futbolcuların maaşlarında kısıtlamaya gideceği belirtildi. Takımda yüksek meblağlar kazanan yıldız oyuncularla yeniden masaya oturmaya hazırlanan yönetim Sneijder, Muslera, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ve De Jong’dan ‘Feda’ isteyecek. UEFA’nın FFP kriterleri bu 5 futbolcunun aldığı yıllık maaşlarını etkilerken, ‘FEDA’ya’ yanaşmayan isimlerle bir an önce yolların ayrılacağı ifade edildi.

Galatasaray’da yıllık ücreti en fazla olan oyuncuların başında Sneijder geliyor. Seneye sözleşmesi bitecek olan Hollandalı yıldız, kulüpten 5 milyon Euro gibi bir para alırken, tecrübeli futbolcunun indirime gitmemesi halinde takımdan gönderileceği anlaşıldı.

Takımda en fazla yıllık ücret alan oyuncuların ikincisi ise Fernando Muslera. Taraftarların sevgilisi olan Muslera’ya FEDA teklifi götürecek olan sarı kırmızılı yönetim Uruguaylı eldiveni kulüpte tutmak isterken Muslera’nın bu teklife yanaşmaması halinde yine de 4 yıldızlı formayı giymeye devam edeceği anlaşıldı.

Galatasaray’da üçüncü sırada ise Selçuk İnan var. Yaklaşık 1,5 sezondur formunda büyük bir düşüş yaşayan Selçuk, her ne kadar son haftalarda toparlansa da oyuncunun aldığı 3 milyon euro’luk maaş kulüp için büyük bir sorun teşkil ediyor.

Wesley Sneijder’in isteğiyle takıma katılan ve Galatasaray’dan yıllık 2,5 milyon Euro alan De Jong’un sezon biter bitmez transfer listesine konacağı anlaşılırken, 2 milyon euro’ya imza atan Tolga Ciğerci’nin de ücretinde yarı yarıya gitmemesi halinde onun da en kötü kiralık olarak bir başka takıma yollanacağı belirtildi.