Şemdinli'de teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araç infilak ettirdi.

Alınan bilgilere göre, terör örgütü PKK mensuplarınca bir araca yüklenen patlayıcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde patlatıldı.

Teröristler, patlamanın ardından binaya uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı

Teröristlerce infilak ettirilen patlayıcı yüklü aracın yol açtığı hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı. 

Olayda, kamu kurumlarının yanı sıra çok sayıda ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle çıkan yangında 10 iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Hastanede hizmet verilemiyor

Bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle İlçe Devlet Hastanesinin doğum, acil, yeni doğan ve hemodiyaliz servisi, ameliyathane ve lojmanlarında da büyük hasar oluştu.

Betticket border-box; margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Hasar nedeniyle 3 katlı hastanede sağlık hizmetinin verilemediği bildirildi.

"Birbirimizi kardeşçe daha çok kucaklayacağız ki bu belayı defedelim"

Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, dün terör örgütü PKK mensuplarının patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda hasar gören devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. 

"Kamu binaları ve vatandaşlarımızın ekmek tekneleri yerle bir oldu. Bunu yapanlar, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozanlar kimse, sonuna kadar lanetliyoruz" diyen Öztürk, şunları ifade etti:

"Hepimiz el birliği içinde birbirimize daha sıkı sarılacağız. Birbirimizi kardeşçe daha çok kucaklayacağız ki bu belayı defedelim. Dolayısıyla hep birlikte mücadele edersek ancak muvaffak oluruz."
AA