İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 farklı tesiste düzenleyeceği Yaz Spor Okulları, 25 Haziran'da başlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul ile İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, yaz döneminde 14 farklı branşta, lisanslı antrenörler gözetiminde binlerce çocuğa spor eğitimi verilecek.

Çeşitli eğitsel oyunlarla çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve spor yaparak yetişen bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla açılacak yaz okulları, 25 Haziran - 17 Ağustos tarihleri arasında Anadolu Yakasında 4, Avrupa Yakasında 7 olmak üzere toplam 11 tesiste, 2 dönem şeklinde hizmet verecek.

5'er haftalık iki dönem halinde faaliyet yürütülecek okullarda, ilk dönem 25 Haziran'da başlayıp 20 Temmuz'da sona erecek. 23 Temmuz'da başlayacak olan ikinci dönem ise 17 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

Her iki dönem boyunca öğrenciler için sportif faaliyetlerin dışında geziler, eğlenceler ve çeşitli sosyal faaliyetler de düzenlenecek.

Yaz spor okullarında 6 ile 12 yaş aralığındaki çocuklara jimnastik, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi, atletizm, tekvando, karate, okçuluk, mini golf ve badminton olmak üzere, 14 farklı branş ve çeşitli eğitsel oyunlarla onların erken yaşta sporla tanışmaları hedefleniyor.