TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2016 yılında 339 önemli olay engellenmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun konuşmasından atır başları: 

"Sınır güvenliğini sağlayarak, terörün finansmanının engelliyoruz. Terör örgütünü adım adım izliyoruz. Hangi hareket ve strateji kabiliyetleri izliyorlarsa, onlara göre önlem almak için gayret sarf ediyoruz.

'YAPILAN TÜM OPERASYONLAR HEDEFE YÖNELİK'

26 Aralık'ta 5 ile yönelik 5 milyar dolarlık bir operasyonu gerçekleştirdik. Terörün hangi bağlantıları varsa, o bağlantıları tespit edip, adli makamlara göndermek için uğraşıyoruz. Yaptığımız tüm operasyonlar, hedefe yönelik operasyonlardır. Narko-terör konusunda da önemli adımlar attık, atıyoruz. 256 noktada 24 bin 500 personelle yol kontrolleri yapılmaktadır.

"2016'DA 339 ÖNEMLİ OLAY ENGELLENMİŞTİR"

2016 yılında 339 önemli olay engellenmiştir. Son 3 ayda ise 80 önemli olay engellenmiştir. Son iki ayda, örgüte katılım bütün izlemelerimize göre, sadece 5 kişi katılmıştır. 2016'da 110'u sözde üst düzey terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son 3 ayda aranan 44 terörist etkisiz hale getirilmiştir. DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 3 binden fazla DAEŞ mensubu gözaltına alınmıştır. 2 aydır DAEŞ'e yönelik çalışmalarımızı ciddi şekilde sürdürüyoruz."