İsrail'in bölme ayır ele geçir projesine karşı harekete geçen Türkiye İdlib operasyonu ile terör örgütü PKK’nın Akdeniz’e ulaşma ihtimali kesmiş olacak. Astana'da varılan anlaşma gereğince kentin batı yakası yani en hareketli ve muhaliflerin yoğunlukla yer edindiği bölge TSK ve ÖSO tarafından kontrol edilecek. Sınır güvenliğimiz için oldukça önemli olan İdlib barış ve istikrarın için oldukça önemli. Irak'ın bütünlüğü korumak isteyen Türkiye bu kapsamda başlatılan operasyon ile, bölge ülkelerin haritalarını da güvence altına alacak.

Barış İdlib'den geçiyor

İdlib’in kontrol altına alınması, muhtemel çatışmaların önlenmesi kadar, ABD ve İsrail’le hareket eden işgalci PKK/PYD’nin Akdeniz’e ulaşım koridorunun kapatılmasını da sağlayacak. Ayrıca İdlib’de iç çatışmaların önlenmesi, güvenliğin ve huzurun sağlanması, bölgeye dışarıdan gelebilecek saldırıların önüne geçilmesi hedefleniyor. İdlib’de yaşayanlar için bir anlamda güvenlik şemsiyesi oluşturuluyor.

6 bin Mehmetçik hazır

İdlib’e askeri operasyon için TSK’nın 6 bin asker ile hazırlık yaptığı belirtilirken, Rusya’nın Suriye’deki askerinin sınırlı sayıda olmasından kaynaklı, operasyon süresince istihbari destek, hava operasyonu desteği vereceği ancak El Kaide unsurlarına yönelik temizlik operasyonun da büyük ölçüde TSK ve ÖSO’nun hareket alanı oluşturacağı belirtiliyor.



"İdlib'te ciddi bir harekat var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil.  Orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler, Rusya'nın yürüttüğü bir süreç, diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirimizi aldık, alıyoruz." dedi.



"Dediğimizi yaparız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Kerkük Sevdalıları ile Buluşma" programında yaptığı konuşmasında, "(Irak'ın kuzeyinde yapılan gayrimeşru referandum) Beş bin ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da düşmana da delilleriyle gösteririz. Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz. Boş konuşmuyoruz, kurusıkı atmıyoruz." dedi.