İHH İnsani Yardım Vakfı ile Memur-Sen üyeleriABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki amacıyla yarın ülke genelinde cuma namazı sonrası eylemler düzenleyecek. 
Konuya ilişkin açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı, insani yardım dernekleri ile Memur-Sen üyelerinin, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlara karşı ülke genelinde cuma namazı sonrası "Kudüs Cuma'sı" adıyla eylemler düzenleyeceği belirtildi.
Kudüs ve Filistin'in 1948 yılından bu yana işgal atına alınmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Siyonist İsrail devleti Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanların kutsal saydığı Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Tüm Müslümanları, tepkisini göstermek üzere bulundukları illerde cuma namazı sonrası yapılacak protesto gösterilerine davet ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul'da yarın cuma namazı sonrası Fatih Camisi'nden Saraçhane Parkı'na protesto yürüyüşü ardından da basın açıklaması yapılacak."
"Bütün sivil toplum kuruluşlarını, cemaatleri, protestoya davet ediyoruz"
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştığı video aracılığıyla bu eylemlere katılım çağrısı yaptı.
Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Trump, dünyayı kana bulamak istiyor. Müslümanlara savaş açtı. Bizler de meydanlara çıkarak bu kararı kabul etmediğimizi göstermek zorundayız. Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak zorundayız. Bu bir iman meselesidir. Bütün sivil toplum kuruluşlarını, cemaatleri, cuma namazından sonra bütün şehirlerde protestoya, yürüyüşe davet ediyoruz. Binlerce insanla gencimizle ihtiyarımızla kadınımızla çocuğumuzla İsrail'e, Amerika'ya gereken dersi vereceğimizi, bu işin uzun soluklu bir iş olduğunu, Mescid-i Aksa'yı asla bırakmayacağımızı meydanlara çıkarak göstereceğiz.