Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Mustafa Yılmaz, internet sayesinde 40 yaşından sonra bağlama yapımında usta oldu.

Burdur'dan Avustralya'ya 5 yaşındayken ailesiyle göç eden 43 yaşındaki Yılmaz, ilk kez 9 yaşındayken tanıştığı ve sonrasında yanından hiç ayırmadığı bağlamanın, bugün ülkedeki en önemli ustalarından biri olmayı başardı.

Bağlamayla Sydney'de ünlü aranjörler Yıldıray Gürgen ve Mehmet Ali Çetin sayesinde tanışan 4 çocuk babası Yılmaz, 40 yaşından Deneme Bonusu sonra ustalığa giden süreci AA muhabirine anlattı.

"Sağolsun internet”

Sydney'den Melbourne'e beş yıl önce göç eden Yılmaz, kente uyum sağlamaya çalışırken yalnızlık hissinin, kendisini çocukluk hobisi olan saz yapımına ittiğini, internet sayesinde saz yapımının inceliklerini öğrendiğini ifade etti. Evinin garajında üç yıldır saz yapan Yılmaz, "Artık sağ olsun internet diyeyim. İnternette, Youtube'da araştırma yaptım. Çok meraklıyımdır. Bir şeyi yapma hırsı vardır bende. Biraz da el becerisi olunca her şey yerine oturdu" diye konuştu.