Ordu'da engebeli arazisinde çalıştıracak işçi bulamayan Nurettin Özcan, çeşitli araçlara ait parçalarla kendi iş makinesini yaptı.

Altınordu ilçesindeki Ata Sanayi'de 42 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Özcan, fındık bahçelerinde çalışacak işçi bulamayınca iş makinesi yapmaya karar verdi.

Daha önce sanayide edindiği tecrübesiyle çeşitli cip ve otomobillerin parçalarını toparlayan Özcan, bir süre sonra bunları iş makinesine dönüştürmeye başladı. Hurdadan aldığı malzemelerle de iş makinesinin eksiklerini tamamlayan Özcan, yaklaşık 4 ayda 30 bin lira harcayarak kendi iş makinesini imal etmeyi başardı.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de engebeli arazinin çok olduğunu, bunun içinde sürekli işçiye ya da iş makinesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

42 yıllık tecrübemin jübilesi 

Özellikle fındık bahçelerinde çalıştıracak işçi bulamadığı için kendi iş makinesini yapmaya karar verdiğini ifade eden Özcan, bunu başardığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

İş makinesinin üzerinde cip diferansiyeli, minibüs motoru ve hurdadan aldığı bazı malzemeler kullandığını anlatan Özcan, "Şimdi bu makineyle kendi bağ ve bahçemde işlerimi yapacağım. Bu makineyle hendek kazacağım, tarla kazacağım ve ağaç dikeceğim." dedi.

İş makinesini gören herkesin çok şaşırdığını aktaran Özcan, "Birçok kişi hemen sipariş vermek istedi. Ama bunu 42 yıllık tecrübemin jübilesi olarak görüyorum. Bu seviyelere geleceğini de hiç tahmin etmiyordum." değerlendirmesini yaptı.

Kendi iş makinesini yapıp bitirmek için çoğu geceler uykusuz kaldığını vurgulayan Özcan, "Yatarken düşündüm, kalktığımda uygulamadım. İnternet üzerinden falan da araştırma yapmaya gerek duymadım. Sonuçta azmettim ve başardım." şeklinde konuştu.