Ataköy 5. Kısımda bulunan bir caminin avlusundaki tente kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılan cemaatin üzerine devrildi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ


Olayın ardından camiye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ve Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) çalışması sonucu kurtarılan bazı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

'1 KİŞİ ÖLDÜ, 10'UN ÜZERİNDE YARALI VAR'

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, camiye gelerek olaya ilişkin bilgi aldı. Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, camide enkaz kaldırma çalışmalarının hızla gerçekleştirildiğini belirtti.

Bazıları ağır olan 10'un üzerinde yaralının bulunduğunu, bir kişinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Kerimoğlu, şunları söyledi:

"Maalesef tabii yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı olay meydana gelmiş. Otomatik açılıp kapanan tente. Ama yoğun kar yağışı sırasında tentelerin kapatılması lazımdı. Kar yağışı bitince açılmalıydı. Büyük üzüntü duyuyoruz. Belediye ekipleri cami avlusunda ve camiye ulaşım yollarında gerekli temizliği yapmışlar. Fakat, karı temizlemek için çadır tentenin üzerine çıkmak mümkün değil. Kar yağdıktan sonra tenteleri kapatmayı denemişler. Ama yoğun kar yağışı nedeniyle tenteler kapanmamış. Yine bu endişe nedeniyle yurttaşlar ve belediye yetkilileri caminin imamına uyarıda bulunmuşlar. Böyle bir üzücü olay gerçekleşmiş, büyük üzüntü duyuyoruz. Hakikaten derin üzüntü içindeyiz."

Bu arada, camide iki kişinin cenaze namazı kılınırken tentenin çöktüğü, hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisinin de sürdüğü öğrenildi.