Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerler ve askerlerden sorumlu sivil yapılanma içerisinde oldukları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 85 kişiden 31'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda aralarında sivil, eski askeri öğrenci ve muvazzaf askerlerin de bulunduğu 85 kişiden 45'i gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlanan 45 kişiden 2'si savcılık talimatıyla emniyette serbest bırakılırken, 43'ü ise adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan yargılamanın ardından 12 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı, 31 kişi ise tutuklandı. Serbest kalan 12 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

Haklarında soruşturma yürütülen kişilerin örgüt içerisinde muvazzaf subaylarla irtibatlı ''eyalet ağabeyi'', ''büyük bölge talebe mesulleri'' adı verilen (BBTM) ve ''ev ağabeyi'' görevini yürüten şahıslar olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin Anadolu'nun çeşitli vilayetlerinde ikamet eden aileleri ikna ederek, çocuklarını İstanbul'a getirip devşirdikleri, söz konusu bu kişilerin İstanbul'daki örgüt evlerinde sınavlara hazırlanıp askeri liseye yerleştirdikleri öne sürüldü.