Kartal'daki 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı. 

Bu sırada, çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, holdingin İzmir'deki bir şirketine de kayyum atandığı öğrenildi.

Kayyumlar görevlerine başladı

AA muhabirinin aldığı bilgiye Bahigo göre, Anadolu Adliyesi 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan 7 kayyum, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde Üsküdar, Bağcılar ve Bayrampaşa'daki yönetim binalarına geldi.

Kaynak Holding'in eski yöneticilerine görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından kayyumlar yeni görevlerine başladı.

İş adamı İmran Okumuş'un kayyum heyetinde üst yönetici olarak yer aldığı, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük'ün de diğer kayyumlar olduğu öğrenildi.