AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, terörü sadece ülkemizden değil; Türkiye’nin sınırlarından da temizlediklerini söyledi. Mardin’de konuşan Ünal, “Alçak, hain, kalleş ve gözünü kırpmadan ‘kadın, çocuk’ demeden insanları öldürebilen terör ve şiddet zihniyeti, adeta bir kanserin hücresinin vücuttan temizlendiği gibi, ülkemizden temizleniyor. Sadece ülkemizden temizlenmiyor, sınırlarımızdan da temizleniyor” ifadelerini kullandı.

Ünal, seçimlere ilişkin olarak da, HDP’nin özgür bir iradesi olmadığına dikkat çekerek, “HDP’nin tek bir siyasi amacı vardır. PKK terör örgütünün döktüğü kanı, ‘demokrasi, barış ve özgürlük’ gibi söylemler ile perdelemektir” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLET HAREKETİYİZ”

‘İradesi olmayanın siyaseti olmaz’ diyen Mahir Ünal, Kandil’in siyasi uzantısı HDP’ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Siyaset yoluna inanıp HDP’ye oy veren vatandaşların iradesini mi yerine getiriyorlar yoksa Kandil’den şiddet ile, terör ile kalbi, beyni taşlaşmış terör baronlarının emirlerini mi yerine getiriyorlar? Oradan talimat veriyorlar, ‘CHP ile ittifak yapılmasında fayda vardır’ diye, burada terör işbirliği kuruluyor” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin güçlü bir siyasi parti ve millet hareketi olduğunu anlatan Ünal, “Bölgemizdeki her krizin ve savaşın çözümü için ortaya bir irade koyduk. Acının, gözyaşının, ölümün kol gezdiği coğrafyada barışı, düzeni, kardeşliği, huzuru tesis ve inşa etmek için çalıştık” dedi.