Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışı hava sebebiyle bu gece saatlerinden perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti. 

KAR KALINLIĞI 20 CM'Yİ AŞACAK

Yarın öğle saatlerinden perşembe öğle saatlerine kadar ise Doğu Anadolu’nun kuzeyindeki Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı'da yoğun kar yağacağı, kar kalınlığının bu bölgelerde 20 santimetreyi aşacağı tahmin ediliyor.

BİNGÖL VE TUNCELİ'DE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinde yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Bingöl Merkez'de yer yer kuvvetli karla karışık yağmur, ilçelerinde ise yer yer kuvvetli kar yağışına dönüşeceğinin tahmin edildiği bildirildi. 

Tunceli'nin Pülümür ve Ovacık ilçelerinde de sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiği kaydedilen açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi. 

Meteoroloji yetkilileri, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.