Seçim sonuçlarının belirlenmesi ile birlikte ilçe bahçesinde kurulan platformda konuşmalar yapıldı. 
1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde büyük ara farkla tek başına iktidar olan AK Parti bu seçimle birlikte 4’üncü kez tek başına iktidar oldu. Yüzde 46,1 oy oranı ile Esenyurt ’ta da birinci olan AK Parti bu zaferi AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatında kutladı. 
Binlerce vatandaşın katılım sağladığı zafer gecesinde konuşma yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, “Seçim boyunca kapı kapı dolaşan tüm kardeşlerimize, sandıklarda görev alan tüm AK kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
“Çözümü ancak AK Parti sağlar”

Değer’in konuşmasının ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Rabbimizin bize ihsan ettiği zafere hamd ediyorum. Geçtiğimiz seçimde bazı kardeşlerimiz partimize oy vermeyerek bize bir mesaj verdi ve ‘’Bu ülkede bir sorun var, bunun çözümünü sağlayın” dedi. 7 Haziran ertesi bir süreç yaşadık, bu süreçte milletimiz baktı ki, diğer partilerle bu iş olmayacak. Ve millet iradesini tekrar kullandı. Şuanda seçim sonuçları gösteriyor ki, milletimiz ‘’çözümü ancak AK Parti sağlar’ ’diyor. Dağlarda boyundan büyük silahlarla dolaşan çocuklar bizim çocuklarımızdır. Kandil dağında, silah eğitimine tabi tutulan çocuklar evlerinden zorla götürülerek zapt edilmiş çocuklardır. Onlar, bu ülkenin çocukları, o çocukları dağlardan alarak ailelerine kavuşturmak, vatanına kavuşturmak bizim görevimizdir. Bugün, Betlike milletimiz bize bu görevi verdi. Ülkemizin bölünmesi için konuşanlara karşı halkımız ‘’bu ülkeyi böldürtmemek sizin görevinizdir’’ dedi.
Bize düşen görev ülkemizde kardeşliği ve barışı kalıcı bir şekilde sağlamaktır. Ülkemizin öz evlatlarını bazı çetelerin ve dış mihrakların elinden kurtarmaktır. 
Hiç kimseyi sakın rencide etmeyin, hiç kimseye karşı üstünlük taslamayın, hiç kimseyi sakın aşağılamayın, kardeşliğinizi ve komşuluk ilişkilerinizi daha da güçlendirmek için elinizden gelen her şeyi yapın. Eğer, AK Parti çatısı altında bir araya geliyorsak, bize milletimizin verdiği mesajı iyi anlamak düşer. Ülkemiz için hizmete devam edeceğiz. Allah bizimledir unutmayın” dedi. 
Başkan Kadıoğlu ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner söz alarak, “Bugün millet iradesini ortaya koydu ve ülkenin istikrarına dur diyenlere gereken cevabı verdi. Bu zafer milletin zaferidir” dedi. 
Başkan Kadıoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 3’üncü Bölge Milletvekili Nurettin Nebati, “Haydi bismillah dedik. Çünkü bildiğimiz bir şey var her şey Allah’ın adıyla başlar. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez kardeştir. Biz Şırnak’ın, Diyarbakır’ın, Ankara’nın, İstanbul’un, Gazze’nin, Filistin’in, Mısır’ın sesiyiz. Biz bu milletin bu ümmetin sesiyiz. Bu millet inatla ‘Seni Başkan yapacağız’ dedi. Rabbim milletimizin ve ümmetimizin yardımcısı olsun” dedi.
Nebati’nin konuşmasının ardından söz alan AK Parti 3’üncü Bölge Milletvekili adayı olan Yeşil Aytulum, “Esenyurt benim evim, evimde bu zaferi kutlamaktan gurur duyuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatına gelen tüm vatandaşlar hep birlikte halaylar çekerek horonlar oynayarak istikrarın devamını kutladı.