Ali Can Tiryaki/Özel Haber 

Kardeşlik duygularının pekişeceği projede Türk ve Suriyeli kadınlar ile çocukları bir araya gelecek. Böylelikle iki ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliği gözler önüne serilecek.



Müslümanlar arasında dayanışma şart

Yardımlaşma şuurunu kazanmış vatandaşlar ile Suriye’de diktatör Esed, Pers hayali peşinde koşan İran, Rusya ve terör örgütlerinin zulmünden bin bir zorlukla kaçan muhacir kardeşlerimize ‘ensar’ sorumluluğu ile yaklaşarak onlara manevi destek olabiliriz. Bu proje kapsamında Ensar ve Muhacir Birliği'nin sadece sözden ibaret olmadığını, Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’de kardeş ilan ettiği Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışmanın her asırda devam edeceğini gösterdiler.

Ensar Belediyecilik anlayışı

Esenler Belediyesi, Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ortaklığında “Suriyeli Mültecilerin Yerel Halk ile Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesine Yönelik Yerel Yönetimlerin Desteklenmesi” projesini hayata geçirerek dünyaya adeta insanlık dersi verdiler. Mültecilerin sosyal ve kültürel entegrasyonunu hedefleyen projede; mültecilerin entegrasyon sürecinde karşılaştıkları sorunları tespit ederek, yerel halk ve mülteciler arasında uyumu sağlamak, bu doğrultuda yerel halk ve mültecilerin barış ve güven olgusu içerisinde yaşayacakları bir ortam oluşturulmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.



Kültürel kardeşlik

Türk ve Suriyeli kadınlar ile çocuklardan oluşan 200 kişilik grup, yapılacak etkinlerle kardeşlik duygusunu bir kez daha pekiştirecek. Aralık ayına kadar sürecek proje kapsamında sosyal, kültürel, sportif bir çok etkinliğe katılacak. İki ülkenin kadınlarının yöresel el sanatlarıyla yöresel lezzetlerini de birbirlerine uygulamalı olarak yapıp anlatacakları etkinlikler, iki ülke kültürünün kaynaşmasına katkı sağlayacak.

Çocuklara paylaşma duygusu aşılanacak

Projenin tanıtımı, Türk ve Suriyeli kadınlar ile çocuklarının da katılımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Kadınların ve çocukların tanışıp kaynaştıkları programda, projenin işleyiş süreci anlatıldı. Proje kapsamında ilk olarak 29 Eylül Cuma günü, anneler çocuklarına örgü oyuncaklar yapacaklar. Türk ve Suriyeli çocuklar da birlik içinde hem oyuncaklarını paylaşacaklar hem de kardeşliklerini gösterecekler.