Kamuoyunda "askeri casusluk davası" olarak bilinen ve İzmir merkezli 18 ildeki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuyla yeniden gündeme gelen "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasının "2 numaralı sanığı" Narin Korkmaz'ın "kumpas ile karşı karşıya kaldığı" savunuldu.

Narin'in avukatı Yılmaz Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddianamede "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından hakkında müebbet ve 9 yıl hapis istenen Narin Korkmaz'ın 26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini anımsattı. 

Dumanbet line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Davada delil olarak sunulan "Pandora Veri Tabanı"nın kurulduğu yılda müvekkilinin 7 yaşında olduğunu vurgulayan Çitftçi, "Dava dosyasına göre Narin Korkmaz, 7 yaşındayken örgüt üyesi durumunda. Güya her şey o veri tabanına gidiyor ve o tabandan dağılıyor. 7-8 yaşında bilgisayardan habersiz bir insanın böyle bir veri tabanı oluşturması zaten mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Narin Korkmaz’ın görme engelli babası Atilla Korkmaz ise kızına "kumpas" kurulduğunu belirterek, "Yaşanan süreçte her şey ortaya çıkmış olmasına rağmen 'hala kendimi toparlayamadım baba' diyor. 'Manevi çöküntü halindeyim, kendimi toparlamaya çalışıyorum' diyor. Narin son derece tedirgin" şeklinde konuştu.