Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimiyle yeni bir karanlığa sürüklenmek isterken, millet ve hükümetin birlikteliği bunun önüne geçti. Teröre karşı mücadelenin sağlıklı olarak yürütülmesi amacıyla 20 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.

OHAL’in devam ettiği ilk 3 aylık periyodda hem devlet hem de TSK içerisindeki terör örgütleriyle bağlantılı olanların tasfiye işlemine devam edildi ve örgütle bağlantılı kurum, kuruluş ile derneklerin faaliyetine son verildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 4 Ekim’de  Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamayla, 19 Ekim’de sona erecek OHAL’in 3 aylık süreyle uzatıldığını ifade etti.

Dün akşam ise OHAL'in, 19 Ocak Perşembe günü itibariyle 2. kez 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Bir gazete bugün yayınladığı “Demokrasiye üçüncü darbe... OHAL'inizde bu haldeyiz” başlıklı haberde OHAL kapsamında yürütülen terörle mücadeleye yönelik karalama kampanyasına girişti.

OHAL’le yürütülen terörle mücadeleye sekte vurmayı amaçlayan gazete, süreçle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“OHAL Adliyelerde” ilan edildi; 103 bin kişi şüpheli ilan edildi, 41 bin kişi tutuklandı, 49 kin kişi serbest bırakıldı. “OHAL kamuda” ilan edildi; 122 bin kişi hakkında işlem başlatıldı, 87 bin kişi ihraç edildi, 35 bin kişi açığa alındı, 17 bin kişi işine geri döndü. “OHAL basında” ilan edildi; 177 medya kuruluşu kapatıldı, 2 bin 500’e yakın gazeteci ve medya çalışanı işsiz kaldı. 144 gazeteci tutuklandı. “OHAL belediyelerde” ilan edildi; 50 belediyeye kayyım atandı. “OHAL HDP”de ilan edildi; eş başkanlarının da dahil olduğu 12 milletvekili ve çok sayıda il ve ilçe yöneticisi tutuklandı.

Gazete yaptığı haberle terör örgütü PKK’nın sözde lideri Abdullah Öcalan’a ‘Sayın’ ifadesini kullanan ve ‘Biz sırtımızı PYD’ye yaslıyoruz’ diyen HDP’li vekillerle birlikte sosyal medyada terörü övücü ifadeleri yazanlar için  ‘masum’ algısı oluşturma peşinde koşuyor.