Kehribar Tesbih olarak internette birçok internet sitesi tesbih satışı yapmaktadır. Kehribar teşbihin orijinal olup olmadığını anlamak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Kehribar tesbih almak istiyorsunuz ancak orijinal olup olmadığı konusunda şüpheye düşmek istemiyorsunuz. O halde bu yazımızda dikkat çekeceğimiz noktaları göz önünde bulundurarak orijinal kehribar tesbih nasıl anlaşılır öğrenebilirsiniz.

Öncelikle Kehribar teşbihin teknik özelliklerine bir bakalım. Kehribar tesbih bileşenlerinde yüzyıllar boyunca ağaçların köklerinde bulunan reçinalardan taşlaşarak oluşmuş bir yapıya sahiptir. Bu yapıya sahip kehribar taşını bulmak oldukça zordur. Gelişen teknoloji sayesinde sentetik ve plastik bileşenleri ile kehribar taşı görünümlü cisimler üretilebilmektedir. Hal böyle olunca da orijinal kehribar ile sahte kehribarı birbirinden ayırmak zor olmaktadır.

Kehribar taşının sağlık açısından da birçok faydası vardır. Bilimsel olarak kanıtlanmış özellikleri melankolik ruh haline ve nazara iyi geldiğidir. Çok eski çağlardan bu yana Türk toplumlarında kehribar taşı ‘’kem gözlere’’, ‘’ kötü enerjilere’’ karşı bir nazar koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Gelelim gerçek kehribar ile sahte kehribar arasındaki farklara;

Orijinal kehribar tesbihi sahtesinden ayırt etmenin en kolay yollarından birisi, ısıtılmış bir iğneyi kehribar tesbih tanesine batırmaktır. Eğer sahte bir kehribar ise plastik kokusu alırsınız. Orijinal bir kehribar ise çam ağacı kokusuna benzer bir koku alırsınız.

Ultraviyole ışık kullanabilirsiniz. Ultraviyole ışık altına kehribar teşbihi tuttuğunuzda sahte olanı beyaz ışık yansıması yaparken, orijinalinde içten dışa doğru mavi bir yansıma olur.

Orijinal kehribarı tespit etmek için kullanılan en kolay yöntemlerden biriside pamuklu veya yün bir kumaşa sürtme yöntemidir. Pamuklu yüzeye sahip ya da yün bir kumaşa tesbihi bir dakika gibi bir süre ile sürterseniz elektriklenen yüzeyin mıknatıs gibi bazı nesneleri kendine çektiğini görebilirsiniz. Saç, kâğıt gibi nesneleri mıknatıs gibi kendine çeker ise orijinal kehribar tesbih olduğunu anlayabilirsiniz.

Kehribar tesbihin orijinal olup olmadığını anlamak için teknolojinin nimetlerinden de faydalanabilirsiniz. Örneğin, kızıl ötesi ışınlar yayan bir cihaza kehribar tesbihi maruz bıraktığınızda renkli ışıklar yayarak reaksiyon gösterir. Sahte kehribar ise tek renk ışık yayar. Bu şekilde orijinal kehribar tesbih ile sahte kehribarı birbirinden kolayca ayırt edebilirsiniz.