Diyarbakır'da milletvekili genel seçimi için bazı yerleşim yerlerine güvenlik gerekçesiyle seçim görevlileri ve içinde oy pusulası bulunan torbalar, helikopterle taşındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında bazı yerleşim bölgelerine oy pusulalarını helikopterle götürdü.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk alanındaki Lice, Hani, Dicle ilçeleri için Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopterle, seçim görevlileri ve içerisinde oy pusulaları bulunan torbalar ilçe merkezlerinden alınarak, Lice'nin Üçdamlar, Tepe ve Kayacık mahalleleri, Hani'nin Topçular, Dicle'nin Yokuşlu mahallesine götürüldü.

Safirbet font-weight: 700;">Siirt

Siirt'te de seçim görevlileri ve içinde oy pusulası bulunan torbalar askeri helikopterle taşındı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı sorumluluk alanındaki Eruh, Pervari ve Şirvan ilçeleri için 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopter, ilçe merkezlerinden seçim görevlileri ve içinde oy pusulaları bulunan torbaları aldı. 

Seçim görevlileri ve oy pusulaları, helikopterle 61 ayrı yerleşim yerine götürüldü.

Görevlilerin, yapılacak oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından helikopterle alınıp ilçe merkezlerindeki ilçe seçim kurulu başkanlıklarına bırakılacağı bildirildi.