Terör örgütü PKK’nın Türkiye’deki bir numaralı adamı olan ve başına 1.5 milyon liralık ödül konulan Ekrem Güney ile yardımcısının ölümü örgütte şok etkisi yaptı.

Azad Siser kod adlı Güney, Diyarbakır Lice'nin Hedik ve Seyrek köyleri arasında 2 Mayıs günü diğer 13 teröristle birlikte öldürülmüştü.

PKK'NIN TÜRKİYE'DEKİ 1 NUMARALI İSMİ

Örgütün Türkiye'deki 1 numaralı adamı olan ve "aranan teröristler" listesinde 1.5 milyon liralık "Mavi" listede bulunan Güney, sözde Orta Saha (Diyarbakır, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Batman, Bitlis, Muş) sorumlusu olarak 2014'te Türkiye'ye gönderildi. Örgütün silahlı kanadı HPG'nin 12 kişilik sözde komuta konseyinde yer alan Güney, 24 yıldan beri dağ kadrosundaydı. Silvan, Sur ve Bağlar'a gelen teröristleri özel olarak seçip gönderdi, Sur'daki çatışmaları koordine etti.


193 KİŞİNİN KATİLİ


Hakkında Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Van, Bingöl başsavcılıklarınca yakalama emri olan Güney, 73 silahlı eylemde aralarında asker, polis, korucu ve sivillerin yer aldığı 193 cinayetin eylem talimatını vermekten aranıyordu. Güney'le birlikte öldürülen teröristlerden 4'ünün de yakın koruması olduğu belirlendi.

ARSLAN BİNBAŞI'NIN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRIDAN DA O SORUMLU


Terörist Güney'in, 11 Ağustos 2008'de Erzincan Kemah'ta Yarbay Miktat Şamdancı'nın da aralarında olduğu 9 askerin şehit olduğu bombalı saldırının talimatını verdiği öğrenildi.

Ayrıca 19 Ekim 2011'de Irak topraklarından sızan 200 PKK'lı, Ekrem Güney'in talimatıyla eşzamanlı Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı, Sivritepe, Bayraktepe üs bölgesi, Gediktepe Jandarma Sınır Komutanlığı, Keklikkayası sınır noktası ile TOKİ polis lojmanlarına saldırmış ve 25 asker şehit olmuştu.

Yine 17 Ağustos 2011'de Hakkâri Çukurca karayolunda Özel Kuvvetler Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar'ın da bulunduğu 12 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ile 27 Temmuz 2015'te Muş Malazgirt'te ilçe jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğu saldırıdan sorumluydu.

17 ve 25 Mart 2016'da Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Mermer karakolunda 10 askerin şehit olduğu saldırılarla 31 Mart'ta Diyarbakır'da 8 polisin şehit olduğu polis servis aracına saldırının talimatını verdiği belirlendi. En son 12 Nisan 2016'da Diyarbakır Hani'de 3 asker, 1 Mayıs 2016'da da Dicle'de bir askerin şehit olduğu saldırıların talimatını verdiği ortaya çıktı.