İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri; Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketatarlı saldırı, Kemalpaşa-Torbalı karayolu Karabel Geçidi mevkisinde devriye görevi yapan askeri araca uzun namlulu silahlarla saldırı, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı ve ilçede dağlık arazide çoban Mustafa Akgündüz'ün öldürülmesi olaylarının planlayıcısı ve faillerinden H.D'nin Bornova ilçesinde olduğu bilgisi üzerine operasyon başlattı.

Operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde "Ege Bölgesi açılımı sorumlusu" olduğu belirlenen H.D, yakalandı

Terör örgütü PKK'ya 2009'da katılan ve örgütün dağ kadrosunda yer aldığı tespit edilen H.D'nin üzerinden M.S.Y adına düzenlenmiş sahte kimlik ile 20 bin lira çıktı.

H.D'nin kaldığı sığınakta yapılan aramada, 16 Ağustos'ta Bayındır ilçesinde başından vurulmuş halde bulunan çoban Mustafa Akgündüz'e ait olduğu değerlendirilen av tüfeği de bulundu.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

H.D'nin İzmir kent merkezinde eylem arayışı içerisinde olduğu ifade edildi.

Öte yandan H.D'ye yardım eden ve Kemalpaşa ilçesindeki saldırılara katıldığı tespit edilen İ.D'nin de 30 Nisan'da düzenlenen operasyonla yakalandığı, zanlının üzerinde Suriye vatandaşı M.M. adına düzenlenmiş sahte kimlik ile çok miktarda ABD doları bulunduğu bildirildi.

Daha önce adliyeye sevk edilen M.M'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

H.D'nin 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketli saldırı, 19 Mart'ta Kemalpaşa'da devriye görevi yapan askeri araca silahlı saldırı, 22 Haziran'da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketli saldırılar ile Bayındır ilçesinde bir çobanın öldürülmesinin planlayıcısı ve faillerinden olduğu kaydedildi.