Suriye’nin kuzeyindeki Halep vilayeti ile Türkiye sınırı arasında muhaliflerin kontrolünde olan stratejik koridorda Rusya, PYD ve DAEŞ’in eş zamanlı saldırıları arttı. DAEŞ, muhalifleri vuran Rusya’nın saldırılarının hemen ardından sınırdaki Azez ilçesine yaklaştı.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Türkiye sınırı ve Halep arasındaki koridoru kapatmak amacıyla terör örgütleri PYD ve DAEŞ’in ilerleyişine destek veriyor. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, DAEŞ bugün Rusya'nın havadan desteğiyle Soran'dan ilerleyerek, Azez'in güneydoğusunda muhaliflerin kontrolündeki Kafra ve Cariz köylerini ele geçirdi. 

Azez'in 5 kilometre yakınına kadar sokulan DAEŞ ve muhalifler arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. 

Matadorbet normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Bu arada Halep'teki yerel kaynaklar da Rus savaş uçaklarının kentin kuzeyinde muhaliflerin PYD ile olan cephe hatlarını oluşturan Kel Cibrin köyü, Karm Turab ve Kastello yolu ile kentin güney bölgelerinde muhaliflerin kontrolündeki yerlere saldırdığını bildirdi.

PYD Cerablus'ta DAEŞ ile savaşıyor

PYD, geçen hafta halihazırda kontrol ettiği Afrin ve Kobani'yi birleştirmek için Rus şemsiyesi altında iki yönden harekete geçmişti. Bir yandan muhaliflerin Azez'deki cephe hatlarına saldıran PYD, diğer yandan Fırat'ın batısına geçebilmek için Cerablus'ta DAEŞ ile çatışıyor.

Deyr Cemal, Meryemeyn, Malikiye ve Ziyara beldeleri geçen haftadan bu yana havadan Rus savaş uçaklarının, karadan ise PYD’nin askeri gücü YPG'nin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin saldırısına maruz kalıyor.