İstanbul Ortaköy'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin siyasiler ve Genelkurmay'dan açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müdahalede mesafe alması nedeniyle birileri rahatsız olmuş olabilir" derken Genelkurmay ise "Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu. 

KURTULMUŞ: HENÜZ ŞU ÖRGÜT DİYEMİYORUZ


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Henüz şu örgüt diyemiyoruz" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müdahalede mesafe alması nedeniyle birileri rahatsız olmuş olabilir. Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Bu terör örgütleri adı ne olursa olsun bir tek hedefi var. Bunlar insanlık ve Türkiye düşmanı. Bunlara destek verenler büyük bir Türkiye istemiyorlar. Bunlara karşı verilecek en büyük cevap birlik içerisinde olmaktır.

Bu terör örgütleri üzerinden birilerinin belki vermeye çalıştığı mesajlar olabilir. Türkiye ne terörle mücadelesinde en ufak bir taviz verecek, ne bölgede ortaya koyduğu barış perspektiflerinden bir adım geri atacak. Milletimiz rahat olsun.

Millet olarak tek yumruk olacağız. Teröre karşı dayanışma içinde olmalıyız. Herkes şundan vazgeçsin: Bize zarar vermeyen terör örgütü, bize yakın olan terör örgütü yok. Hepsi aşağılık araçlardır. İnsanlık dışı örgütlerdir. Bunlara destek vermekten herkes vazgeçsin. Herkesin barış perspektifiyle bu sürece katkıda bulunması lazım.

Terör tam da bunu yapmak istiyor. Millet korksun, günlük hayatını terk etsin. Sürekli içine kapanık bir vaziyette yaşasın istiyor. Hiç kimsenin böyle yaşamaması lazım. Emniyet mensuplarımız 24 saat en titiz şekilde çalışıyor. Çok sayıda terör saldırısı engelleniyor. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını korku içinde yaşamasını asla istemeyiz."

ÇAVUŞOĞLU: TERÖRÜN HEDEFİ BİRLİĞİMİZDİR


Saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İstanbul'da alçak terör saldırısında hayatını kaybedenlere Rabbimden rahmet, yaralılara şifa dilerim. Terörün hedefi birliğimizdir" ifadelerini kullandı.

TSK: TERÖRLE MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR

TSK'nın açıklaması şöyle:

"Alçakça yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve kahraman polisimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve asil Türk milletine başsağlığı ve sabır, menfur olayda yaralananlara acil şifalar diliyoruz." 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: TERÖRİZM KAZANAMAYACAK


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Terörizm kazanamayacak, elbette hainler ve işbirlikçiler hedefledikleri yıkım ve çözülmeye dünya gözüyle şahit olamayacaklardır" ifadelerini kullandı.


CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BERTARAF EDECEĞİZ


CHP'nin basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Ortaköy'deki terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bir eğlence mekanına yönelik terör saldırısını lanetleyen Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"İlk açıklamalara göre, yeni yıla umutla giren biri polis, 39 vatandaşımızı ve yabancı konuklarımızı kaybettik. Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerini, toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bertaraf edeceğiz.

Ülkemiz, uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmiş durumdadır. Hükümet hangi adımları atıyor olursa olsun, terör saldırıları engellenememektedir. Her terör saldırısı sonrası yapılan açıklamalar ve alındığı, alınacağı söylenen önlemler adeta terör örgütlerine bir sonraki saldırıları için cesaret vermektedir. Bu durumun nedeni hükümetin akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasının bulunmamasıdır. Öte yandan, terör saldırıları sonrasında ahlaki ve vicdani bir yükümlülük gereği yetki sahiplerinin hesap vermiyor, görevlerinden çekilmiyor oluşları da mücadelede zaaf yaratmaktadır."

Kılıçdaroğlu, mesajında saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileklerini iletti.