İzmirli şehit yakınları, Ramazan Bayramı'nda Kadifekale Şehitliği'ne giderek mezarlara karanfil bıraktı, dua etti.

Sabah saatlerinden itibaren şehitliği ziyaret eden şehit yakınları, bakımlarını yaptıkları mezarlara çiçekler bırakıp, evlatları ve yakınları için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Çocuklarının mezar taşlarını temizleyen anneler, evlatlarının kabirleri başında dua etti. Türk bayraklarının dalgalandığı şehit mezarlarında bazen şehidin tuttuğu takımın atkısı bazen de arkadaşları tarafından bırakılan tespih, gözlük ve bileklikler yer aldı.

Oğlunun hatırasını torununda yaşatıyor

Şırnak'ta 2007 yılında şehit olan Ceysu Ceylan'ın babası Hasan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu şehit olduğundan bu yana bayramları bayram tadında kutlayamadıklarını söyledi.

Ceylan, bayramlarda sevinemediklerini belirterek "Bayramlar, bizim için üzüldüğümüz bir gün, ben hiç bayram gelsin istemiyorum. Çünkü bizim içimiz acıyor. 25 Haziran'da 12 sene olacak. Ömrümüzün sonuna kadar bu acıyı yaşayacağız. Hani 'Hala ilk günkü acımız gibi yaşıyoruz.' derler ya, aslında öyle değil, acımız her geçen yıl daha da artıyor çünkü oğlumuza özlemimiz artıyor." dedi.

Yaşasaydı oğlunun bugün 37 yaşında olacağını aktaran Ceylan, "Oğlum, şimdi yaşasaydı olgun bir kişi olarak tam ihtiyacımız olduğu zaman yanımızda olacaktı. En büyük tesellim torunum. Torunuma oğlumun adını verdik Ceysu Aras oldu adı. Onun ismiyle yaşıyor, sarışınlığı, dayısına benzemesi bize bir moral veriyor. Oğlumun anısını torunumda yaşatıyorum." diye konuştu.

Oğlu Osman Karadoğan'ı 1998'de Mardin'de şehit veren İlhan Karadoğan da "Mukadderat, yazımız böyleymiş, yapacak bir şeyimiz yok. Takdiri ilahı. Biz kendimizi şehit ailesi unvanı aldığımız için onurlu hissediyoruz. Yoksa evlat acısı hiç kolay değil. Allah kimseye vermesin. Her cuma ve her bayramda ilk işimiz oğlumuzu ziyaret etmek." ifadelerini kullandı.

Manisa'nın Kula ilçesinde cinnet getiren bir askerin koğuşta arkadaşlarına ateş açması sonucu şehit olan Onur Sünnüoğlu'nun ağabeyi İbrahim Halili Sünnüoğlu ise ağabeyi şehit olduktan sonra bayramlarda ilk iş olaran şehitliğe geldiklerini kaydetti.