15 Temmuz'un ardından başlayan FETÖ operasyonları Doğan Holding'e sıçradı. Holding'in Ankara temsilcisi Barbaros Muratoğlu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 

Muratoğlu'nun gözlatına alınmasına ilişkin Holding'den yapılan açıklamada "28 yıldır Grubumuz bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan ve çalışkanlığı ile takdirimizi kazanarak son 2 yıldır da Doğan Holding Ankara Temsilcisi olarak görev yapan arkadaşımız Barbaros Muratoğlu hakkında bir soruşturmanın başlatıldığını öğrendik. Soruşturmanın niteliği ve detayları hakkında şu anda yeterli bilgiye sahip değiliz. Süreci yakından takip etmekteyiz" ifadelerine yer verildi. 

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, bugün köeşesinde kaleme aldığı "Bu operasyon Doğan Grubu ile sınırlı kalmaz" başlıklı yazıda "Doğan Grubu’na yönelik başlatılan operasyonun anlamı budur! Bu ülkeye 15 Temmuz gibi bir geceyi yaşatan FETÖ ihanet şebekesiyle bağlantılı olan herkes, her kurum hesabını verecek" dedi. 

İşte Kelkitlioğlu'nun yazısından satır başları: 

FETÖ’nün medyadaki yapılanmasıyla ilgili operasyon asıl şimdi başladı. Geçtiğimiz hafta, “Aydın Doğan’ın FETÖ Kriptosu” başlığıyla yazdığım ve gündeme getirdiğim bilgiler sonrası savcılık harekete geçti ve Doğan Holding’in Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu gözaltına alındı. Aydın Doğan’ın FETÖ bağlantısının en kritik ismi olan Muratoğlu’nun gözaltına alınma sürecini ve nelerle suçlandığını bugün AKŞAM gazetesinin manşetinde okuyacaksınız. O yüzden burada tekrara düşmek istemiyorum.
Daha önce Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, Zaman Gazetesi gibi isim ve kurumlara yapılan operasyonların, FETÖ’nün medya ayağına yapılan operasyonlar olarak görülmemesi gerektiğini yazmıştım. Çünkü, bu isim ve kurumların FETÖ ilişkisini bilmeyen yoktur. Önemli olan, perde arkasında FETÖ ile kirli ittifaklar kuran, ikili oynayan, her türlü naneyi yiyip ‘Bana bir şey olmaz’ diye düşünenlere yönelik operasyonlardır.

LAF CAMBAZLARI!

İşte Doğan Grubu’na yönelik başlatılan operasyonun anlamı budur! Bu ülkeye 15 Temmuz gibi bir geceyi yaşatan FETÖ ihanet şebekesiyle bağlantılı olan herkes, her kurum hesabını verecek.

Bu doğrultuda, Doğan Grubu’nun Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun gözaltına alınması doğal olarak gündeme bomba gibi düştü. Dikkatimi çeken detay, Hürriyet’in internet sitesinde haberin veriliş şekli oldu. Haberde, “Barbaros Muratoğlu, AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun suçlamaları doğrultusunda gözaltına alındı” deniyordu.

Hiç laf cambazlığına gerek yok!

Kıvırmayın, korkuyorsunuz!

Gündeme getirdiğim iddialar benim suçlamalarım falan değil. Devletin ilgili birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler. Böyle laf kalabalıklarıyla hesap vermekten kurtulacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz!

SIRA ONLARA DA GELECEK

Barbaros Muratoğlu’nun vereceği bilgiler doğrultusunda, operasyon çok daha yukarılara doğru gidebilir.

Peki, FETÖ’nün medya ayağına yönelik operasyon sadece Doğan Grubu ile mi sınırlı kalacak?

Daha önce yazmıştım, FETÖ ile ilişkili medya patronlarına rahat uyku yok!

Düğmeye basıldı bir kere!

Amacım, kimseye gözdağı falan vermek değil.

FETÖ ile ilişkisi olan medya patronları kendilerini bilir.

Onlara da sıra gelecek!