Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile terör örügüt YPG/PKK'nın sınırlarımızda oluşturmak istediği terör koridoru planı altüst eden kahraman Mehmetçik, bu kez Fırat'ın doğusuna ABD'nin desteğiyle yerleşen terör öbeklerini temizlemek için operasyon hazırlığı içerisinde. ABD'nin bölgede Türkiye'ye verdiği sözleri tutmaması, operasyon kararının alınmasında etkili oldu. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI İNCELEME ALTINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonun yakın zamanda başlayacağını açıklamasının ardından terör örgütünde korku ve panik havası hakim oldu. Hendek kazmaya başlayan, bölgeye terörist sevkıyatı yapan eli kanlı örgütün, sözcülüğüne soyunan sosyal medya hesapları, titiz bir inceleme altında.

İNCELENEN DİJİTAL VERİ SAYISI ARTTI

Türkiye, geçtiğimiz dönemlerde, 1 yılda sadece 45 bin dijital veriyi inceliyordu. Bu yıl ise 750 bin dijital veri incelendi ve terör sözcülüğü yapan kullancılar tek tek tespit edildikten sonra hakim karşısına çıkarıldı.

Geniş kapsamda yapılan bu takip sonucunda, sosyal medya provokatörlerinin, milletin değerlerine hakaret etmesinin önüne geçiliyor.