Sünnet olan çocuklar Mardini ile sahneye çıkarak şarkılar söyleyip halay çektiler. Esenyurt Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen toplu Sünnet Şöleni, 3 bin çocuğu ve ailelerini Esenyurt Gaziler Parkı Turgut Özal Stadında bir araya getirdi. Şölene Esenyurt Belediye Başkanı  Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci,  çocuklar aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İlçede yaşayan 3 bin 25 çocuk ücretsiz bir şekilde belirlenen tarihlerde sıra ile sünnet oldu. Esenyurt  stadında düzenlenen sünnet şöleni, çocuklar için özel hazırlanan palyaço gösterileriyle başladı. Konser ve çeşitli oyunlarla devam eden şölende çocuklar ve aileleri keyif dolu anlar yaşadı. Sahneye çıkan Berdan Mardini çocukları da sahneye alarak hep birlikte şarkılar söyleyip halay çektiler.


“Peygamberimizle ilgili bir sünnet yapmanın mutluluğu içerisindeyiz”

Müslüman bir toplum olarak peygamberimizin sünnetini icra etmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bugün yaptığımız geleneksel toplu sünnet, Peygamberimizin bir sünnetini Müslüman bir toplum olarak bugün burada icra etmiş oluyoruz. Âleme rahmet olarak gönderilen peygamberimizle ilgili bir sünnet yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdiler. Şükürler olsun ki toplumumuz böyle bir sevgi içerisinde” dedi.

“Dinimizin gereğini yerine aileleri getiren tebrik ediyorum”

Toplu sünnet törenine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Dinimizin gereğini yerine getiren aileleri tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim sizlere çocuklarınızın mürüvvetini de görmeyi nasip etsin İnşallah. Sizleri eğlence ile baş başa bırakıyor sevgilerimi sunarak hayırlı akşamlar diliyorum”  şeklinde konuştu. Şölene katılan binlerce vatandaş Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na yoğun sevgi gösterirken, Türk Halk Müziğinin genç sesi Erkam Aydar ve Berdan MardiniEsenyurtlulara türkülü, eğlenceli bir gece yaşattı.