Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkları eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, dönemin emniyet amileri Ali Cihan, Ufuk Yıldırım ve başkomiser Yasin Koyuncu ile polis memuru Altunbulak hakkında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin birinci heyetince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Celse arası mahkemeye gönderilen bir yazıda, tutuksuz sanıklar eski emniyet müdürü Tufan Ergüder, eski emniyet amiri Ali Cihan, suç tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliğinde polis memuru olarak görev yapan Mustafa Altunbulak, yine dönemin İstanbul TEM Şube Müdürlüğünde görevli Ufuk Yıldırım ve Yasin Koyuncu'nun FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Ali İhsan Horasan başkanlığındaki mahkeme heyeti de 20 Mart'taki duruşmanın ardından aldığı ara karar doğrultusunda, tutuksuz 5 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediklerine dair kuvvetli şüphenin oluştuğu gerekçesiyle, sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar verdiği ortaya çıktı.

Çıkan yakalama kararının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tutuksuz sanık Mustafa Altunbulak'ı gözaltına alarak adliyeye getirdi. Hakkında tutuklama yönelik yakalama kararı yüzüne okunan sanık Altunbulak cezaevine gönderildi. Böylece davada tutuklu sayısı 10'a çıkmış oldu.

Bu arada aralarında suç tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu il Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tufan Ergüder'in de bulunduğu diğer 4 sanığı yakalama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.