Mersin'de telefon dolandırıcıları Adana'daki terör saldırısını kullanarak yaşlı çiftin 100 bin lira değerindeki altınlarını aldı. 

Emekli maliye memuru ve aynı zamanda serbest muhasebe bürosu işleten 74 yaşındaki Ahmet Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Kasım Perşembe günü saat 09.30'da evden çıkarak iş yerine gittiğini söyledi.

"ADANA'DA BİR PATLAMA MEYDANA GELDİ"

Büroya girdikten 10 dakika sonra çalan telefona baktığını belirten Serin, ''Kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi bana 'Biliyorsunuz bugün Adana'da bir patlama meydana geldi. Olayla ilişkisi olan kişileri biz yakaladık. Sizin nüfus cüzdanı fotokopilerini de biz bu zanlılar üzerinde yapılan üst aramasında ele geçirdik. Sizin bu işlerle bir ilişkinizin olmadığını biz araştırıyoruz. Siz nereye verdiniz nüfus cüzdanı fotokopilerini' dedi. Ben de hiç hatırlamadığımı söyledim.'' diye konuştu.

Serin, bunun üzerine zanlının "Bu olayı gerçekleştirenler bir de kuyumcu dükkanı soymuşlar. Çaldıkları altınları da sizin evinize getirmişler. Biz bunu araştırıyoruz. Biz yenge hanımla da konuştuk ama o bize biraz ters davranıyor. Siz bu yüzden hemen eve gidin." dediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Kalktım eve geldim. Eve geldiğimde beni tekrar aradılar. Karşımdaki şahıs, 'Siz altınları sayın biz burada tespit yapıyoruz. Biz birisini göndereceğiz altınları ona verin. Altınların kontrollerini yaptıktan sonra size geri teslim edeceğiz.' dediler. Biz de beklemeye başladık. Saat 11.30 civarlarında birisi geldi kapıya ve poşete koyduğum yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınları adama verdim. Kapıya gelen kişi 30-35 yaşlarında esmer birisiydi."

Serin, akşam olayı anlattıkları bir akrabalarının dolandırıldıklarını söylemesi üzerine durumu anladıklarını belirterek, bunun üzerine polise başvurduklarını, kendilerine gösterilen resimlerden de zanlıyı teşhis ettiklerini kaydetti.

'İKİ ELİNİ DE KELEPÇELEYECEĞİM'

Ahmet Serin'in eşi Perihan Serin (80) ise aynı gün kendisini telefonla arayan kişinin sürekli bağırdığını ve hakaret ettiğini anlattı.

Kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından tehdit de edildiğini söyleyen Serin, ''Telefonla konuştuğum kişi bana 'Evinize geleceğim senin iki elini de kelepçeleyeceğim. Sürüye sürüye dışarı çıkartıp herkese seni göstereceğim' dedi. O kadar tehditler savurdular ki anlatamam.'' dedi.

Serin, dolandırıcıların aldığı altınların uzun yılların birikimi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülenen zanlının ve iş birliği yaptığı kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.