AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bu yana yaşanan süreçte farklı terör örgütlerinin eş zamanlı olarak Türkiye üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Üç günü hiçbir zaman hafızasından silmeyeceğini ifade eden başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"20-23 Temmuz arasını. Değişik odaklarca beslenen kirli emel sahibi çevrelerin bir anda bir araya gelerek, ayrı ayrı ama aynı hedefe yönelen saldırılar gerçekleştirdiklerine hep beraber şahit olduk. Biz bunlara karşı da Türkiye'nin sahipsiz olmadığını gösterdik ve gecikmeksizin bu terör odaklarına gereken cevabı verdik. AK Parti hükümetleri ister kalıcı ister geçici olsun, görevde olduğu sürece görevini layıkıyla yerine getirir ve gerekeni yapma husunda bir saniye dahi gecikme göstermez. AK Parti kısa vadeli hedefler peşinde koşmaz, küçük hesaplar yapmaz ve sorumluluktan asla kaçmaz. Bugün de bu operasyonlar aynı kararlılıkla sürdürülüyor. Bu ülkede terörün kökü kazınıncaya, bu ülkenin dağları, ovaları, ırmakları, mahalleleri, mezraları ve şehirleri terörden temizleninceye kadar da bu mücadelemiz kararlılıkla sürecek."

"İnşallah 3 ilimizde de en kısa zamanda temsil hakkı kazanacağız"

AK Parti olarak sadece üç ilde milletvekili çıkaramadıklarını belirten Davutoğlu, "İnşallah bu illerimizde daha çok çalışarak en kısa zamanda temsil hakkı kazanacağız. Milletvekili çıkaramadığımız Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de AK Parti'ye oy vermiş seçmenlerimize sesleniyorum. Sakın ola ki temsil edilmediklerini düşünmesinler. AK Parti, şu anda Meclis'teki 317 milletvekiliyle Hakkari'nin, Şırnak'ın, Tunceli'nin temsilini yapmaktadır" diye konuştu.

Sürekli hareket halinde bir teşkilat istediğini vurgulayan Davutoğlu, "1 Kasım seçimleri, bu ülkenin bazı Lunabet şehirlerini kendi bölgesi olarak görenlere atılmış bir tokattır. 81 vilayetimizde cesaret ve kararlılıkla AK Parti, demokrasi, hizmet bayrağı dalgalanacak. Her türlü ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici söylemin ve hareketin karşısında olacaksınız" dedi.

Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan tablonun CHP, MHP ve HDP'nin Türkiye'nin partisi olmaktan uzaklaştığını açık bir şekilde gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ben Dışişleri Bakanıyken ofisimin ve evimin her yerinde sürekli haritalar vardı. 'Nerede büyükelçimiz eksik, nerede ne var' diye bakardım. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, Sayın Demirtaş'a tavsiyem, genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritalarıyla döşemeleri. Her sabah oradan geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da AK Parti'nin aldığı yerleri koysunlar ikisini mukayese edip, kimin neyi, niçin aldığını bir kez daha tefekkür etsinler."

"Kadınlarımızın onurunu korumak en büyük vazifemiz"

"Kadınlarımızın izzetini, onurunu korumak bizim en büyük vazifemizdir" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kim, ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse bilinsin ki o incinen kadınımızın, siyasi görüşü ne olursa olsun yanında, onu inciten kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun onun karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet, ister fiili ister sözlü anlamda, Türkiye'nin her bir köşesinden silinene kadar bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz."

"Özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır"

Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Davutoğlu, "Türkiye'nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye'nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.