Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyona vatandaşların verdiği destek objektiflere yansıdı.

Emniyet Müdürlüğünce, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve özel harekat timlerinin katılımıyla merkez Sur ilçesinin Fatihpaşa, Dabanoğlu ve Hasırlı mahallelerinde dün örgüt mensuplarının yakalanması, kazılan hendeklerin kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için gerçekleştirilen operasyonda vatandaşlarla güvenlik güçlerinin samimi diyaloğu dikkati çekti.

Hava destekli gerçekleştirilen operasyondan duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, yaşamlarını hiçe sayan teröristlerden ilçeyi temizlemek için gelen polis ekiplerine çay ve su ikramında bulundu. Polisler de vatandaşlara simit dağıttı, çocuklara meyve suyu ve çikolata verdi.

Betist margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Bazı vatandaşlar, terör örgütü mensuplarının mahallelerinde bulunmasından rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

Mahalle sakinlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin ardından teröristlerin yeniden mahallelerde hendek kazıp, barikat kurmaya başladığını, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirterek, "Bu durumdan rahatsızız artık olacak gibi değil. Seçimden sonra yine geldiler. Barikat kurup, hendek kazıyorlar. 'Kazmayın' dediğimizde bize 'siz Erdoğancı olmuşsunuz, kazacağız' dediler" ifadesini kullandı.

Fenalaşan kadına polis yardım etti

Çatışmalardan duyduğu endişe nedeniyle panikle kızı ve torununun desteğiyle evinden uzaklaşmaya çalışan yaşlı kadının fenalaşması da görüntülere yansıdı. Ayakta durmakta güçlük çeken yaşlı kadın yardıma gelen polislerin desteğiyle bir süre dinlendikten sonra yoluna devam etti.