Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 24 TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

1 Kasım seçimlerine ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti'nin çok ciddi bir muhasebe yaptığını ve sonuçların kendilerine yeni bir motivasyon verdiğini söyledi.

Bütün vaatleri yaparken çok ince eleyip sık dokuduklarını belirten Yılmaz, bütün toplumsal kesimlere önemli ve somut vaatlerle çıktıklarını, bunun da sahada çok ciddi karşılık bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Bizi diğer partilerden ayıran en önemli unsurlardan biri, diğerlerinde sadece bir dağıtma politikası var, bizde ise hem sosyal kesimlere sosyal adaleti sağlayıcı politikalar var, hem de bir büyüme, kalkınma, gelişme, üretim stratejisi var" değerlendirmesinde bulundu.

"Terörle Sekabet mücadelemiz yarım kalmayacak"

Teröre ilişkin bir soru üzerine, terörün doğrudan ve dolaylı maliyetlerinin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, en büyük maliyeti de bölge halkının ve gençlerin ödediğini söyledi.

Terör örgütünün çözüm sürecini suistimal ettiğini, sistemli bir şekilde kötüye kullandığını ve çözüm sürecinin ruhuyla hiçbir şekilde bağdaşmayacak tavır içine girdiklerini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin birinci görevi halkın emniyetini sağlamaktır. Bu konuda da alınması gereken her türlü tedbiri alıyoruz almaya devam ereceğiz. Terörle mücadelemiz de demokratikleşme sürecimiz de yarım kalmayacak. Terörle mücadelemizi inşallah sonuna kadar sürdürüp bu ülkeyi bu beladan kurtaracağız. Burada halkımızın hiçbir endişesi olmasın, hiçbir şekilde yarım kalmayacak bu mücadele, bunu herkesin bilmesi lazım."
AA