Trabzon'da Ortahisar Belediyesi, bölgede turizmi geliştirmek için hazırladıkları proje kapsamında Zağnos ve Tabakhane vadileri arasına "Tünel Akvaryum" yapacak. 

TRABZON HER YIL YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİ AĞIRLIYOR

Doğal güzellikleri, tarihi, kültürel değerleri ve sunduğu sportif aktivite imkanlarıyla son yıllarda turizmde dikkati çeken Trabzon, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Her mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'da, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasına kurulacak "Tünel Akvaryum" ile hem deniz canlılarının tanıtılması hem de bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

DENİZ CANLILARI SERGİLENECEK

Turizm potansiyelini artıracak projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Genç, "Tünel Akvaryum, Trabzon'u daha iyi, güzel ve yaşanılabilir hale getirebilecek projeleri düşünürken aklımıza geldi. Deniz kenti olmamıza rağmen deniz canlıları hakkında fazla bir bilgimiz yok. Birkaç balık türü dışında maalesef hiçbir deniz canlısını tanımıyoruz. Projemiz deniz canlılarının tünel akvaryumlarda sergilendiği güzel bir çalışma olacak." diye konuştu.

Genç, proje kapsamında deniz canlılarının vatandaşlara tanıtılacağını ifade ederek, bu sayede deniz canlılarına karşı farkındalık ve bilinç oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Projenin, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacağını anlatan Genç, "Tünel Akvaryum proje örneklerini inceledik, araştırdık ve ilimizde de bunun yapılabileceğine karar verdik. Projeyle şehrimizin turizm yönüne katkı sağlamayı planlıyoruz. O nedenle de projeyi önemsiyoruz." dedi.

'ETÜT VE JEOLOJİK İNCELEMELER TAMAMLANDI'

Genç, Trabzon'un son yıllardaki en önemli gelişim alanının turizm olduğuna işaret ederek, turizmde farklı  alanlar ve alternatifler oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bu amaçla böyle bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Genç, alan itibarıyla jeolojik etüt çalışmalarının biraz uzun sürdüğünü söyledi.

Tünelin açılacağı alanın arkeolojik açıdan önemli olduğunu vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

"Projemizin etüt ve jeolojik incelemeleri tamamlandı ve uygunluk raporu geldi. İnşallah bundan sonraki etabına geçip projeyi kısa sürede şehrimize kazandırmayı düşünüyoruz. Şu an alan mülkiyeti konusu var. Toplu Konut İdaremizle görüşeceğiz ama projenin en önemli kısmı geçti. Etüt çalışmaları sırasında karşımıza olumsuz bir rapor çıksaydı, projenin bundan sonraki kısmı tamamen iflas olacaktı. Bundan sonraki süreçte Sayın Bakanımızın da destekleriyle Toplu Konut İdaremizle görüşmelere başlayacağız. Projemizin inşallah ihale ve yapım aşamasını bundan sonraki sürece taşıyacağız."

"YAPIM KONUSUNDA DA DEĞİŞİK MODELLER VAR"

Genç, projeyi en kısa sürede Trabzon turizmine kazandırmayı düşündüklerini belirterek, "Yapım konusunda da değişik modeller var. Buna henüz karar vermedik. Şu an TOKİ ile mülkiyet konusunu halledip sonrasında tüneli açtıktan sonra diğer kısma geçmek istiyoruz. Maliyet cetvelleri o nedenle henüz çıkarılmadı ama maliyet konusunda sıkıntımız yok." bilgisini aktardı.

Trabzon'da bir turizm aksı düşündüklerini kaydeden Genç, projenin şehrin turizmine katkı sağlayarak, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret mekanlarını artıracağını ve bu sayede de bölgeye gelir sağlanacağını sözlerine ekledi.