Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'e ait 93 hedefin ateş altına alındığını, örgüt mensuplarınca kullanıldığı belirlenen barınma yerleri, savunma mevzileri ile komuta-kontrol tesislerinin imha edildiğini belirtti. 

1 MUHALİF YARALANDI

Harekat kapsamında dün muhalif unsurlardan oluşan özel kuvvet grupları, Karadağ bölgesinde, El Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılmasına yönelik hazırlıklarını sürdürdü. Gün içindeki çatışmalarda bir muhalif yaralandı.

Hedef tespit vasıtalarıyla tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e ait 93 hedef ateş destek vasıtalarıyla atış altına alınarak, teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta ve kontrol tesisleri ile silah ve araçlar imha edildi.

Koalisyon güçlerince hava harekatı düzenlenmedi, sınır hattında insansız hava araçlarıyla keşif ve gözetleme faaliyeti sürdürüldü.

BİN 800 KİLOMETREKARE ALANDA KONTROL SAĞLANDI

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 800 kilometrekare alanda kontrol sağlanırken, 30 el yapımı patlayıcı imha edildi.