Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 90 DAEŞ ve 5 PKK hedefine atış gerçekleştirildiğini, terör örgütleri tarafından kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildiğini belirtti. 

Harekat kapsamında Mare ve Rai hattında, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca Rai'nin windows 11 dijital anahtar satin al güneyinde yer alan Numan, Susanbat, Tall Curji, Şabiran, Tarhin, Tubacık, Küçük Şandi'de büyük ölçüde kontrol sağlandı, tam kontrol sağlanmasına yönelik faaliyetler ile mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği devam ediyor.

2 MUHALİF ŞEHİT OLDU, 2 MUHALİF YARALANDI

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 26 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda ise zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Terör örgütü DEAŞ'a ait bomba yüklü bir araç, Tall Curji bölgesinde imha edildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 186 meskun mahalde yaklaşık bin 500 kilometrekare alanda kontrol sağlandı.

95 TERÖR HEDEFİNE ATIŞ 

Hedef tespit vasıtalarıyla tespit edilen 90 terör örgütü DEAŞ ve 5 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak, teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi. 

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmedi, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, "yerde bekler" uçak görevlendirildi.

KOALİSYON GÜÇLERİ 6 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Koalisyon güçlerince, Maşibayn ve Tubacık bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik 2 hava harekatı gerçekleştirilerek 6 terörist etkisiz hale getirildi, 1 Doçka monteli araç ve 1 havan imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 20 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 483 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insanlı keşif uçağı ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti gerçekleştirilmeye devam ediliyor.