Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında tespit edilen 74 DAEŞ ve bir PYD/PKK hedefine atış yaparak, örgüt üyeleri tarafından kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları imha etti.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 85. gününe girdi.

Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, ileri harekata devam edilerek El Bab'ın kuzeydoğusunda yer alan Kabbasin ve El-Bab batısındaki Al Kufayr meskun mahallerinde kontrol sağlandı.

BİR MUHALİF ŞEHİT OLDU

Çatışmalarda dün bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı. El-Bab kuzeyinde 3 DEAŞ terör örgütü mensubu sağ ele geçirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 720 kilometrekare alanı kapsayan 207 meskun mahalde kontrol sağlandı.

75 TERÖR HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 74 DAEŞ ve bir PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DAEŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları imha edildi. 

Bu arada dün koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmezken DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan timler tarafından 8 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Böylece, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 556 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.