TSK İdlib harekatını başlattı. Yaklaşık 8 tank ve 50 zırhlı araç dün gece sınırı aşarak İdlib’e yöneldi. Türkiye İran ve Rusya arasında Astana’da varılan anlaşma gereği İdlib’de oluştulacak çatışmazlık bölgesi için harekete geçildi. Yaklaşık bir haftadır bölgede keşif çalışması yapan özel kuvvetlerin faaliyetlerini tamamlamasının ardından dün istihkam ve mekanize sınıfından ilk birlikler sınırı geçerek idlib’e girdi.

KARARTMA UYGULANDI

İntikal saat 23.05’te başladı. 8 tank, 50 zırhlı araç ve 200 kadar Türk askeri Suriye’nin Kefer Lusin bölgesinden giriş yaptı. Daret İzze kasabasına ulaşan konvoyun son varış noktasının stratejik öneme sahip Berekat Tepesi olduğu öğrenildi. İntikal sırasında güvenlik için karartma uygulandı.

İHA’LAR HAVADAN KALKAN OLDU

Konvoy yola çıkmadan önce 200 kadar izli mermi ile havaya ateş açıldı. Mehmetçik giriş yaparken iç kesimlerde güvenliği muhalif gruplar sağladı. 3 silahlı insansız hava aracı konvoyu dakika dakika izleyerek havadan kalkan oluşturdu. Zırhlı ambulanslar da Türk askerine eşlik etti. Konvoyun geçtiği güzergahtaki bölge halkı, Türk askerine sevgi gösterilerinde bulundu.