Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak "Rusya ilk öfkesini yendikten sonra, kendi yaptığı hataları gözden geçirirse umuyoruz ki kısa zamanda normalize olur. Türkiye'nin düşünmesi gerektiği kadar Rusya'nın da düşünmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Türkeş, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili sorusu üzerine, Türkiye'nin, hava sahası ihlalleri konusundaki tutumunun önceden Rusya'ya en üst seviyede bildirildiğini anımsatarak, "Nasıl oldu da bunlar, buna rağmen Betticket bunu yapmakta ısrar ettiler, o ilginç" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan olayın bundan sonra Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Türkeş, "Tabii ki etkilenecek ama bakalım. Şimdiden bir yorum yapmak, spekülasyon yapmak yerine izleyip görmek lazım. Rusya ilk öfkesini yendikten sonra, kendi yaptığı hataları gözden geçirirse umuyoruz ki kısa zamanda normalize olur. Türkiye'nin düşünmesi gerektiği kadar Rusya'nın da düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki mesele o" görüşünü dile getirdi.