Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’de terör saldırısını gerçekleştiren DAEŞ’li terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt’ta lüks bir sitede polisin gece yarısı düzenlediği operasyon sonucunda yakalandı.

Teröristin gözaltına alınmasından sonra gelen ilk bilgilere göre terör örgütü DAEŞ’in Masharipov’a Rakka’ya dönmesi için 197 bin dolar verdiği belirtildi.  

Reina saldırısını terör örgütü DAEŞ’in bir vahşet örneği olarak niteleyen Hürriyet Gazetesi yazarı Fikret Bila, bugünkü köşesinde kaleme aldığı 'Vahşetin yönetimi' başlıklı yazısında örgütün ‘‘Vahşetin Yönetimi" adlı kitabı uygulandığını belirterek şunları ifade etti:

“Bu kitapta devlet otoritelerinin geriletilmesi, kurtarılmış bölgeler oluşturulması için eylemlerin vahşet biçiminde yapılması, böylece halk üzerinde büyük bir korku yaratılması öneriliyor. Kitabın yazarı olarak görünen Ebu Bekir Naci’nin (takma isim olduğu belirtiliyor) Afganistan’da El Kaide’ye katılan bir Mısırlı subay olduğu öne sürülüyor. Naci’nin önerdiği eylem yöntemi, ‘düşmanın en zayıf halkadan vurulması, vahşet bölgeleri yaratılması, korkunun yayılması’ olarak özetleniyor. Naci, bu yolla, hedef alınan devlet otoritesinin sarsılacağı, cihat güçlerinin daha etkili olacağı, DAEŞ’in bu eylemlerle yaratacağı ortamda halkın devlet otoritesi ile örgüt arasında kalacağı ve oluşacak kaotik ortamda, hâkim oldukları bölgenin ele geçirileceğini savunuyor.DAEŞ, Naci’nin kitabını uyguluyor.”

"ÖRGÜTÜ ASKERLER EĞİTİYOR"

Yazıda, askeri eğitimlerin daha çok Irak ve Suriye ordusundan ayrılan subaylar tarafından verildiği belirtilirken, bu subayların örgütün birliklerine de komuta ettiği ifade edildi. 

Fikret Bila'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız...