Yarıyıl tatilini fırsat bilen Esenlerli çocuklar, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü ve Çocuk Sokağı'nda gönüllerince oynayıp keyifli vakit geçiriyorlar. Minikler, oyun moderatörleri eşliğinde gün boyu çeşitli etkinlikler yaparak ve oyunlar oynayarak tatilin tadını çıkarıyorlar. Çocuk Sokağı sayesinde Esenlerli çocuklar, hem tatilin keyfini çıkarıyor hem de evlerinde televizyon, bilgisayar ve cep telefonunun esiri olmaktan kurtuluyorlar.


Sokakta, sokak basketi oynayan çocukları da görmek mümkün, mendil kapmaca Jestbahis için ter dökenleri de. İp atlayanların da, birdirbir oynayan çocukların da sevinç çığlıkları yankılanıyor sokakta. Böylece kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunları, Türkiye’nin ilk Çocuk Sokağı’nda yaşatılıyor.

DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLDU

Ulusal televizyonlar ve gazeteler de Çocuk Sokağı'nda oyun oynayan çocukların birbirinden renkli ve neşeli görüntülerini Türkiye ile paylaşıyor. Esenler Belediyesi öncülüğünde çok sayıda belediye de, Çocuk Sokağı projesini hayata geçirerek miniklerin yüzünü güldürüyor.

MAHALLELİ MEMNUN

Çocuk Sokağı'nda yaşayan vatandaşlar da çocuklarının güvenli bir sokakta gönüllerince eğlenmesinden son derece memnun. Mahalle sakinleri, "Eskiden arabaların sesinden rahatsızlık duyardık. Araba sesindense çocukların cıvıl cıvıl seslerini duymak bize çok iyi geliyor. Çocukların oyunlarını izlerken kendi çocukluğumuz aklımıza geliyor ve bu da bizi oldukça memnun ediyor‘’ diye konuşuyor.