AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Türkmendağı'nın düşmesi söz konusu değil. Türkmenler orada gerek IŞİD güçlerine karşı gerekse de rejim güçlerine karşı mücadelelerini sürdürüyorlar" dedi. 

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye'nin, etnik kökenine bakmadan, ayrım yapmadan bölgeden tahliye olan herkese sahip çıkmaya çalıştığına dikkati çekti.

Türkiye'nin kapılarını açtığı sığınmacılar için bugüne kadar 7 milyar dolar harcadığına işaret eden Özdağ, nerede bir mazlum varsa ona sahip çıkmak zorunda olduklarını bildirdi. Özdağ, "Daha önce Kürtler ve Araplar gelirken bir kısım Türkmenler de gelmişti. Türkmenler bizim soydaşımız, Araplar, Kürtler dindaşımız, kültür hinterlandımızın insanlarıdır. Türkmenlerle ilgili olan olayı birileri istismar etmek istiyor. Türkiye büyük ve güçlü devlettir. Oraya her türlü Bahigo yardımı yapıyor" dedi.

Özdağ, Rusya'nın DAEŞ'i bahane ederek Bayırbucak Türkmenlerinin yoğun yaşadığı Türkmendağı'nın bombalamasının, ardından da rejim güçlerinin bölgeye saldırmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Özdağ, konuya ilişkin gerekli girişimlerin yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Rus Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Diplomatik görüşmelerin tamamını Türkiye Cumhuriyeti devleti yaparken bir yandan da o bölgeden gelenlerle ilgileniyor. Yaklaşık bin 500 aile sınırlarımız içerisine girmiş vaziyettedir. Öyle birilerinin dediği gibi 40 bin kişilik bir göç yok. Yine öyle birilerinin dediği gibi Türkmen dağının düşmesi söz konusu değil. Türkmenler orada gerek IŞİD güçlerine karşı gerekse de rejim güçlerine karşı mücadelelerini sürdürüyorlar."