Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniyeliler; 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimiyle ilgili davalara katılmak için Silivri’ye gitti. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında girişime karşı  duruşlarını her alanda gösteren Ümraniyeliler; 4 otobüsle Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’na giderek Harp Akademileri Komutanlığı’na ilişkin davayı takip etti.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki duruşmaları Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Ayan, muhtarlar, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, belediye birim müdürleri ve belediye personeli takip etti.

İHA ve DHA’ya duruşmalarla ilgili konuşan Başkan Hasan Can, “15 Temmuz ve 17-25 Aralık hadiselerinde ülkeye kastedenler, duruşmalarda hiçbir şey bilmiyor gibi davranıyorlar. Bu millet bunların hak ettikleri cezayı bulmalarını bekliyor; muhakeme süreci biraz zaman alıyor belki ama inşallah bu memleketin birliğine kastedenler cezalarını bulacaklar. Biz de bu muhakeme sürecinde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının yanında oluyor; buraya gelmek isteyen kardeşlerimizin de gelebilmelerini sağlıyoruz. Allah bu memlekete bir daha böyle günler göstermesin. Şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifa diliyorum” dedi.


Kaynak:umraniye.bel.tr