Kültürden sanata, eğitimden spora birçok dalda başarılı çalışmalara imza atan Ümraniye Belediyesi, vatandaşları birbirinden güzel ve verimli etkinlikle buluşturmaya devam ediyor. Her sezon, Ümraniyelileri yeni isimlerle tanıştıran Ümraniye Belediyesi, 2015-2016 Kültür Sanat Sezonu’nda yeni kültür kitapçığıyla etkinliklerini duyurdu. Ekim ayı itibariyle başlayan etkinliklerin ilki, 6 Ekim Salı günü Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Akit Gazetesi Yazarı Osman Atalay’ın Kırım üzerine verdiği bir konferansla başladı.

2015-2016 Kültür Sanat Sezonu kapsamında, M. Fatih Çıtlak ve Ömer Tuğrul İnançer’in Tasavvuf Sohbetleri, Talha Uğurluel’in Medeniyet Sohbetleri ve Dursun Ali Taşçı’nın Mesnevi Sohbetleri ile vatandaşlar ilgili oldukları konular hakkında seminerlere katılma imkânı bulacaklar. Bunun yanında, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Piabet ortaklaşa düzenlenen Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla; halkın beğeniyle takip ettiği ve önemli eserlere imza atmış yazarlar, sanatçılar, spor adamları, doğa yorumcuları, gezginler, araştırmacılar ve daha birçok alandan değerli anlatıcı, öğrencilerle buluşturulacak.

ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYACAK

Her mahalleye bir kültür merkezi anlayışıyla yola çıkan Ümraniye Belediyesi, çocukların eğitimine verdiği desteği, kültür merkezlerinde hazırladığı programlarla da sürdürüyor. Her hafta sonu kültür merkezlerinde çeşitli etkinliklerle buluşan çocuklar, eğlenirken öğrenme imkânı da bulacaklar.
Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve sanat sezonu boyunca gerçekleştireceği ve İstanbul’un kültür sanat hayatına önemli katkılar sağlayan etkinlikleri umraniye.bel.tr internet sitesinden düzenli olarak takip edilebilirsiniz.