Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Meclis'te kayıt işlemlerini yaptırdı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, "Bu seçimde katılımın ve sayımın net ve berrak olduğuna farklı sivil toplum örgütleri de işaret etti. Biz bir seçim hükümetiyiz. Demek ki başarılı iş yaptık denilebilir" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin "Kabinede sizin de devam edeceğiniz söyleniyor" sözüne "Bilmiyoruz" karşılığını veren Türkeş, "Beklentiniz var mı?" sorusunu "İnşallah" diye yanıtladı. 

Türkeş, yeni anayasa ve başkanlıkla ilgili soruya ise "Bunların hepsi çok erken. Medyada çok zamansız başlamış anayasa tartışması ve gereksiz. Ortalık bulandırmaya çalışılan, zemini olmayan, başkanlıkla ilgili bilen bilmeyen Bahis Siteleri konuşuyor. Ben bunların Meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Sistemleri tartışırız"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da kayıt yaptırmasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine, "Bu savaş oyununa girilmeseydi ve demokratik mücadeleye devam edilseydi, 7 Haziran seçimlerine kadar gösterilen sabır devam ettirilseydi, 15-20 gün sonra AKP'nin savaş stratejisi boşa çıkarılabilirdi" dedi.

Tan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de "Şu anki sistemden daha kötü bir başkanlık sistemi var mı Erdoğan'ın kullandığı yetkiler itibariyle? Şu an fiilen uygulanıyor zaten. Başkanlık, yarı başkanlık veya parlamenter sistem, bütün bu sistemleri tartışırız. Şuna 'evet' deriz değil, tamamını tartışırız ama tek adamlığa, diktatörlüğe, otoriterliğe yol vermeyiz, izin vermeyiz" değerlendirmesinde bulundu.