Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında botları su alırken Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan muhacirler, Yunanistan askerlerinin botlarını Türk karasularına sürerek kendilerini ölüme terk ettiğini belirtti.

Kuşadası açıklarında Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan 46 kişinin tedavisi tamamlandı. 45 yaşındaki Iraklı Dena Fahir, Kuşadası Davutlar kıyılarından lastik botla açıldıktan bir süre sonra yüzleri maskeli 3 Yunan askerinin bulunduğu bir sahil güvenlik botunun yanlarına geldiğini söyledi.

"BENZİN DEPOSUNU KESİP İP BAĞLADILAR"

Botlarına Yunan askerleri tarafından ip bağlandığını anlatan Fahir, "Yunanlılar benzin deposunu kesip ip bağladılar. Yılan gibi hızlı bir şekilde sağla sola sürdüler. Neredeyse boğulacaktık. Onlara bağırdık, durmaları gerektiğini söyledik ama sanki insan değil taşla konuşuyorduk. Bir saatten fazla bizi sürüklediler. Bot sallanıyordu. Çok korktuk. Sonra Türk Sahil Güvenlik ekipleri geldi, hepimiz ölebilirdik" ifadelerini kullandı.

"SİGARA İÇİP ÖLMEMİZİ BEKLİYORDU"

Iraklı Ali Emin ise "Türk askeri olmasaydı donmuş olabilirdik" diyerek, Yunan askerlerinin bota ip bağlayarak döndürdüğünü, çocuklar ve kadınların bağrışlarına aldırış etmediklerini söyledi.