Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde görev alan hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde nasıl bir havanın hakim olacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BOL YAĞIŞLI HAFTA SONU

Hafta sonu yağışların ülke genelinde görüleceğini ifade eden hava tahmin uzmanı Yavuz, “Hafta sonu cumartesi günü tüm yurtta, pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini beklemekteyiz” dedi.

KUVVETLİ SAĞANAK

İç Anadolu Bölgesi’nde ise Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini ifade eden Yavuz, “Orta ve Doğu Karadeniz'de de özellikle iç kesimlerinde lokal kuvvetli yağışlar görülecek. Doğu Anadolu'nun hemen hemen genelinde, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda da Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışların görülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ GÖRÜLECEK

Sıcaklıkların cumartesi günü ülke genelinde düşeceğini vurgulayan Yavuz, “Pazar günü ise kuvvetli poyrazla birlikte batı bölgelerimiz sıcaklıklarının bir miktar daha düşmesini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıklar oldukça düşecek. Bunun yanında pazar günü yağışlar da yine Doğu bölgelerimizde kuvvetli” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: 3 ay gümrükte bekletilecek Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: 3 ay gümrükte bekletilecek

Yağış Miktarı Nedir? - esular

İSTANBUL

İstanbul’un hava durumuna ilişkin ise yağışların görüleceğini açıklayan Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, “Sıcaklıklar 17-18 dereceler civarında. Çarşamba gününe kadar 17-18 dereceler civarında seyredecek. Gece sıcaklıkları 12-13 dereceler civarında. Dikkat ederseniz geceyle gündüz arasında fazla bir fark yok” kaydetti.

ANKARA

Ankara’da da sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Yavuz, “Sıcaklıklar 17-18 derecelere düşüyor. Gece sıcaklıklarındaki düşüş biraz daha hızla Başkent Ankara'da. Pazar’ı pazartesiye bağlayan gece 2 dereceye kadar düşmesini beklemekteyiz" dedi.