Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler 16 Kasım'da tutuklanmıştı. Nihal Candan'ın protesto amacıyla cezaevinde yemek yememesi ve yeme alışkanlığının bozulmasıyla 37 kiloya düşmesi sağlık sorunlarına yol açtı. Abla Nihal Candan'ın "anoreksiya nervoza" hastalığına yakalandığı belirlenmişti. 

Candan kardeşlerin annesi Umut Candan ile baba Hakan Candan, kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini "Nihal'in sağlığından endişe ediyoruz" sözleriyle dile getirmişti. 

Bu haberlerin ardından Nihal Candan tahliye edildi. Ancak hastaneye gitmesi beklenen Nihal Candan tahliyeden kısa süre sonra kuaförde görüntülendi. Üstelik, sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmesi gerekirken Candan, televizyon kanallarına çıkarak röportajlar vermeye başladı.

SEÇİL ERZAN İLE AYNI KOĞUŞTA 

NTV'de yer alan habere göre, futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’la aynı koğuşta kaldığını söyleyen Nihal Candan, “Sorun yaşamadık. Seçil haber izlemiyor diye biz de haber izlemiyorduk.” dedi.

Verdiği bir röportajda Nihal Candan, “‘Paşalar gibi 6 aydır yatıyoruz’ gibi hep şakalaştık. Psikolojik destek aldık sık sık. Psikolojik olarak zor geldi bana." şeklinde konuştu.

Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, geleneksel sanatların hiç olmadığı kadar iyiye gittiğini söyledi: Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, geleneksel sanatların hiç olmadığı kadar iyiye gittiğini söyledi:

"Kitaplarımız, televizyon dizilerimiz vardı. Kantin vardı. Alışveriş ihtiyacımızı oradan karşıladık" diyen Nihal Candan, sağlık sorununa ilişkin ise "Sadece nefes darlığıyla bu durumu atlattığım için inanılmaz derecede memnunum. Görüşe gidemeyeceğim, anksiyetem var. Kardeşim de çıktıktan sonra ailecek pek bir derdimiz kalmayacak.” dedi. 

NİHAL CANDAN'IN TAHLİYESİNE AVUKATLAR İTİRAZ ETTİ 

Candan'ın rahat hareketlerde bulunması müşteki avukatlarının dikkatini çekti, avukatlar Candan'ın tahliyesine itirazda bulundu. İtirazda, sanığın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilecek gibi davranmadığı ve televizyon kanallarına çıktığına dikkat çekildi.