DURİM ABAZİ-ÖZEL HABER

Havaların aniden değişmesi nedeniyle her yaştan hasta sayısında artış yaşanıyor. Kardiyovasküler hastalıklar söz konusu olduğunda çoğu kronik hasta, özellikle de hipertansiyon ve akut koroner sendromdan muzdarip olanlar buna maruz kalıyor.

Kardiyovasküler Hastalık Nedir? | Tetra Tıp Laboratuvarı

ORGANİZMAMIZ ACI ÇEKER

Özellikle son dönemde sorun sadece kardiyovasküler hastalıklarla ilgili değil aynı zamanda felç ve solunum problemlerinde de artış kaydediliyor. Hava koşullarındaki hızlı değişimlerden etkilenildiğinde tüm organizmamız acı çeker. Vücudumuz ise fizik kanunlarına göre davranır ve bunu telafi etmeye çalışır. Dış baskı arttıkça organlarımız buna karşı koymaya çabalar.

KAN BASINCINDA DEĞİŞİKLİK

Kan damarları dış basınca bağlı olarak genişleyip daralmaktadır, bu da kan basıncının artmasına veya azalmasına neden olur. Aynı şey kalp kaslarında da olur. Son yıllarda meteoropati hastalarının da sayısı artıyor. Daha önce de hava koşullarındaki değişikliklere şiddetli tepki gösteren insanlar vardı ancak son zamanlarda bu rakam arttı ve çoğunlukla 42 ila 55 yaşları arasındaki insanlar etkileniyor.

Solunum Sistemi Hastalıkları Nelerdir? - Büyük Anadolu Hastanesi

Kulak kirliliği: Gürültünün sessiz tehlikesi Kulak kirliliği: Gürültünün sessiz tehlikesi

‘DIŞARI ÇIKMAYIN’ TAVSİYESİ

İçerideki basınç değişimi dışarıya göre çok daha yavaş olduğundan, hava değişimlerinde insanların mümkün olduğunca kapalı mekanlarda kalması tavsiye ediliyor. Ayrıca herhangi bir rahatsızlık hisseden herkesin doktora gitmesi gerekiyor