7 yıldır erkek olduğu düşünülen su aygırının dişi olduğu, hayvanat bahçesi yönetimi tarafından doğrulandı. Hayvanat bahçesi görevlileri, 12 yaşındaki Gen-chan adlı su aygırının tipik erkek su aygırı davranışı sergilemediğini fark ettikten sonra hayvana DNA testi yaptırdı.

Siyah turp: Doğanın gücüyle sağlığa yolculuk Siyah turp: Doğanın gücüyle sağlığa yolculuk

Gen-chan 2017 yılında Meksika'dan Osaka'ya gelmiş ve o zamanki gümrük belgelerinde onun erkek olduğu belirtilmişti.

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, "Gen-chan'a rahat bir ortam sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. 

7 YIL SONRA DİŞİ OLDUĞU AÇIKLANDI 

Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi, Gen-chan'ın gerçek cinsiyetiyle ilgili haberi, geçtiğimiz hafta web sitesinde yayınladığı bir gönderiyle duyurdu.

İlgili açıklamada, Gen-chan'ın hayvanat bahçesine Meksika'daki Africam Safari Hayvan Parkı'ndan 5 yaşındayken geldiği ve erkek olduğunun beyan edildiği belirtildi. Açıklamada yetkililer, Gen-chan'ın o sırada hala bir buzağı olduğu için belgeleri sorgulamadıklarını belirtti. Ancak Gen-chan'ın yaşı ilerledikçe hayvanat bahçesi görevlileri şüphelenmeye başlasa da erkek üreme organlarını görsel olarak tanımlayamadılar.

ERKEK SU AYGIRI DAVRANIŞLARI YOKTU 

Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nden bir sözcü, Salı günü AFP'ye verdiği demeçte, Gen-chan'ın sergilemediği tipik erkek su aygırı davranışlarının dişi su aygırlarına kur çağrısı yapmak veya bölgeyi işaretlemek için pervane benzeri bir kuyruk hareketi ile dışkılarken etrafa dışkı saçmak olduğunu söyledi.

Mainichi gazetesinin haberine göre, hayvanat bahçesinin müdür yardımcısı Kiyoshi Yasufuku, "Cinsiyeti doğrulamanın öneminin farkındayız ve bu tür hataların bir daha olmayacağından emin olmak istiyoruz." dedi.

Hayvanat bahçesi Gen-chan'ın ismini değiştirmeyeceklerini belirtti.