Ak Parti’nin olağanüstü kongresi büyük bir coşkuyla, bayram havasında gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binler, Ankara’da toplanarak bu tarihi ana şahitlik etti. Bu tarihi kongre, yeni dönemin ‘besmele’si oldu.

Besmele ile başladığımız bu yeni dönem tarihi anlara da şahitlik etti. Yeni dönem diyoruz, çünkü cumhurbaşkanımız bunun sinyallerini verdi. Özellikle, partinin en önemli karar alma organı olan MKYK da genç isimlere yer verilmesi dikkat çekiciydi. Düşünün daha üniversite öğrencisi ama en üst noktada değerlendirilmek isteniliyor. Bu tercih, Türk siyasetinde çığır açacaktır. Buna gönülden inanıyorum…
MKYK demişken, listede Adana vekili Tamer Dağlının ismini görünce çok mutlu oldum. Zira her daim halkla iç içe biri. Demokrasi nöbetlerinde; sabah saatlerine kadar orada bulunmuş, halkla tokalaşmış ve yalnız olmadıklarını hissettirmişti. Halka dokunan bir isim, eninde sonunda ilahi adaletin mükâfatıyla karşılaşacaktı, elbet. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. 
Reis’in de belirttiği gibi, teşkilatlarımız süratle yenilenmeye gidecek. Başarılı olan il/ilçe/belde teşkilatlarının kalmasında herhangi bir beis yok tabi. Ama sürekli başarısız olan ve partiye yük olmuş teşkilatların bir an önce değişmesi gerekir. Bu bir bayrak değişimidir. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, kırmadan bu yarış kaldığı yerden devam etmelidir. 
Teşkilat içerisinde kızgın, kırgın veya küs olanlar varsa onları tekrar kazanmalıyız. Unutmayalım ki, bizler kardeşiz. Kardeş olduğumuz kadar da insanız. İnsanız ve hata yapabiliriz. Kendi içerimizde, basit hataları yüzünden dışlanmış kardeşlerimiz olabilir. Bunları tekrar kazanma yoluna gitmeliyiz. Çünkü hain olmadıktan sonra hiçbir yol arkadaşımızı kaybetme lüksümüz yok.  
Bu günden sonra halkamız daha da genişleyecektir. Bu genişleme sürecinde, fitne ve fesat odaklarına pirim vermeden kenetlenmeliyiz. Bu kenetlenme, bizi daha da güçlendirecektir. Ak Partinin güçlenmesi ülkenin güçlenmesine direkt yansıyacaktır. 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genel Başkan oluşunu tebrik ediyor, hayırlara vesile kılmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Rabbimiz, yar ve yardımcısı olsun.
Son olarak, evine hoş geldin Reis!